VR Woordenboek

Virtuele werkelijkheid

Met de virtuele werkelijkheid, of in het Engels Virtual Reality (), kunt u een 360° virtuele omgeving ervaren met een head-mounted display (HDM) of ook wel VR-bril genoemd. Het laat u toe om in die wereld rond te wandelen en voorwerpen te verkennen met joysticks.

Toegevoegde realiteit

Met de toegevoegde realiteit, of in het Engels Augmented Reality (), kunt u voorwerpen zien, die virtueel werden gerecreëerd, dankzij een smartphone of een tablet en een QR-code of een beeld die er dichtbij moet geplaatst worden.

Gemengde werkelijkheid

Met de gemengde werkelijkheid, of in het Engels Mixed Reality (), kunt u door middel van een head-mounted display (HDM) waarmee u voeling blijft hebben met uw omgeving, virtuele voorwerpen toevoegen, hanteren, op een tafel leggen… In de komende jaren zal het waarschijnlijk de meest ontwikkelde technologie worden.

VR Cinema

Met de Virtual Reality Cinema (), kunt u naar een documentaire of een fictie kijken zoals in de bioscoop, dankzij een VR-bril waarmee u zich in het midden van de actie bevindt via beelden die 360° rond u zijn. Iedere kijker zit op een draaistoel en kan zo zijn invalshoek kiezen tijdens de film.